Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jean-Eric Vergne, Formula E’de yeni pole pozisyonunda rekor kırdı

DS Automobiles’in Formula E pilotu Jean-Eric Vergne, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) gerçekleştirilen Portland E-Prix’si sonrası Formula E’de en çok pole pozisyonu kazanma rekorunu kıran yeni isim oldu.

DS Automobiles’in Formula E

DS Automobiles Formula E pilotu Jean-Eric Vergne, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nda bir rekora imza attı. Hali hazırda bin 123 puanla Formula E'de en çok puan kazanma rekorunu elinde tutan Fransız pilot, ABD’de gerçekleştirilen Portland E-Prix’inde kazandığı 17 pole pozisyonu ile en çok pole pozisyonu kazanma rekorunun da sahibi oldu.

Jean-Eric Vergne, 2014 yılında Uruguay'ın Punta del Este pistinde aldığı ilk pole poziyonu sonrasında Formula E tarihine geçen başarılar elde etmeye devam ediyor. JEV, 2018 ve 2019'da elde ettiği şampiyonluklarla Formula E’nin iki kez şampiyonluk elde eden tek ismi ve şu anda 128 yarışta elde ettiği 11 zafer, 36 podyum ve 17 pole pozisyonu ile en başarılı pilotlar listesinde yer alıyor.

DS Automobiles'in ve markanın tasarladığı E-Tense teknolojisinin temsilcisi olan Jean-Eric Vergne, şu anda pilotlar klasmanında altıncı sırada bulunuyor ve öngörülen podyumun sadece 26 puan uzağında yer alıyor. JEV, 20 ve 21 Temmuz tarihlerinde Londra'da Formula E 10 sezonunu sonlandıracak olan iki yarışta başrol oynamaya hazırlanıyor.

Kırdığı rekorla ilgili sevincini dile geriren 2018 ve 2019 Formula E şampiyonu Jean-Eric Vergne ise, “Formula E'ye başladığım Punta del Este'de kazandığım ilk pole pozisyonundan bu yana ne kadar yol kat ettiğimizi hatırlatan bu yeni rekorun sahibi olduğum için çok mutluyum. Kıyasıya bir rekabet yaşanıyor ancak takımımın mevcut konumunu korumasına yardımcı olmak ve kendime podyumda bir yer edinmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.”açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı