Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kamala Harris, İsrail desteği nedeniyle öfkeli Arap Amerikalı liderlerle bir araya geldi

Washington, 5 Ekim (Hibya) – ABD Demokrat başkan adayı, Beyaz Saray’ın İsrail’e verdiği destek nedeniyle kaybettiği destekçilerini geri kazanmaya çalışırken Michigan, Flint’te Arap Amerikalı ve Müslüman liderlerle bir araya geldi.

Washington, 5 Ekim (Hibya)

Harris'in 30 dakikalık toplantıda Gazze'deki acılar, sivil kayıplar ve Lübnan'daki yerinden edilmeler konusunda endişelerini dile getirdiği bildirildi. Yetkili, Başkan Yardımcısının ayrıca savaşı sona erdirme ve daha geniş bir bölgesel savaşı önleme çabalarını da ele aldığını ekledi.

Müslüman ve Arap seçmenler 2020'de ABD Başkanı Joe Biden'ı gür bir sesle desteklediler, ancak Harris'e oylarını geri çekebilecekleri ve potansiyel olarak ona Michigan gibi önemli bir eyalete mal olabilecekleri konusunda endişeler var.

Yakın zamanda Harris'i destekleyen Müslüman Amerikalı savunuculuk grubu Emgage Action'ın CEO'su Wa'el Alzayat, toplantıdakilerin krizin ele alınmasıyla ilgili hayal kırıklıklarını paylaştıklarını ve Harris'i bölgedeki ABD politikasını yeniden ayarlamaya çağırdıklarını söyledi.

Alzayat, "Emgage Action, Başkan Yardımcısı Harris'ten Başkan Biden'a [Gazze ve Lübnan'daki] şiddete derhal son vermenin aciliyetini vurgulamasını istedi" dedi.

 

Hibya Haber Ajansı