Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karal: Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığını aklamaya çalışıyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Ticaret Bakanlığının, yüksek et fiyatları nedeniyle kasaplara yönelik başlattığı incelemeye tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkan

Karal, “Hayvancılığı dışa bağımlı hale getiren de yüksek gıda fiyatlarının sorumlusu da Tarım Bakanlığı. Bu nedenle Ticaret Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz: Kasaplara keseceğiniz para cezalarıyla et fiyatlarını düşürmeyi başarabileceğinizi düşündüğü gibi Tarım Bakanlığına da aynı işlemleri yaparak tarımın tüm sorunlarını çözebilirsiniz.” ifadesini kullandı.

DEVA Partili Hasan Karal, yaptığı yazılı açıklamada Ticaret Bakanlığının, 81 ilde yüksek et fiyatları dolayısıyla kasaplara yönelik inceleme başlattığını anımsattı. Bakanlığın açıklamasına göre, haksız fiyat uygulaması yapan işletmelere 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar cezai işlem uygulanacağını belirten Karal, bu incelemelerin işletmelere gözdağı olduğunu vurgulayarak, hükümetin yüksek fiyatlar nedeniyle sorumluluğu kendi üzerinden atmaya çalıştığını bildirdi.

Pahalılığın sebebinin kasaplara indirgenemeyeceğini ifade eden Karal, “Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığını aklama gayreti içinde. Hükümet işin kolayını bulmuş. Hayat pahalılığını, gıda fiyatlarındaki artışı, et fiyatlarındaki yüksekliği ya çiftçilere ya üreticilere ya kasaplara ya işletmelerin sırtına yüklüyor, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor, kasaplara da gözdağı veriliyor.”dedi.

Hibya Haber Ajansı