Karatutlu, hükümetin deprem bölgesi için her şeyi yaptığı, deprem bölgesinde her şeyin düzene girdiği algısı oluşturduğunu belirttti. Karatutlu, deprem bölgesinin sadece yüzde 10’luk, yüzde 20’ lik bir kısmının sorunlarının giderildiğini, ancak yüzde 80, yüzde 90’lık kısmın mağduriyetlerinin devam ettiğini öne sürdü.
Karatutlu, “Binlerce konteynır bu havada klimasız, hatta susuz bir ortamda yaşıyorlar. Şüphesiz başından beri hiçbir kamu kuruluşu, valilik, vatandaş bilgilendirme adına herhangi bir kurumsal yapı kurmadı, vatandaşı muhattaba almadılar. Dolayısıyla vatandaş, belirsizlik içerisinde hem psikolojik olarak, hem maddi olarak hem gelecek kaygısı taşıyarak hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır.” değerlendirmesini yaptı.
Karatutlu, 62 haftalık sürenin 59 haftasını Kahramanmaraş’ta geçirdiğini belirterek, oradaki sorunların nasıl ilerlediğini birebir olarak gördüğünü ifade etti.
Yer şekillerinin değişimi nedeniyle su kaynaklarında azalma olduğunu gündeme getiren Karatutlu, onlarca köyün su sıkıntısı çektiğini şu sözlerle ifade etti:
“Kahramanmaraş su potansiyeli en yüksek illerden biridir. Buna rağmen Kurtlar, Baydemirliği, Kazmabağları, Türkoğlu, Gaziosmanpaşa Büyüknacar, Şekeroba, Çakallı, Hasanağa, Ertuğrul Gazi, Zeytindere, Köseli, Altınova, Kızılseki, Kurucaova, Tatlar, Çobanlı, Yolyanı ulaşabildiklerim. Hükümet Kahramanmaraş’ın su alt yapısına özellikle müdahale etmek, kontrol altına almak zorundadır. Su az olunca vatandaşlar su parasının yüksekliğinden şikayet etmek zorunda kalıyor.”
Hibya Haber Ajansı