Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaynaklar: Öldüğü iddia edilen İran’ın Kudüs Gücü Komutanı hayatta ama tutuklu

Stockholm, 12 Ekim (Hibya) – The Times of İsrael’in haberine göre, Esmail Qaani’nin, İsrail’in Hizbullah’a ağır kayıplar vermesine yol açan istihbarat ihlaline karıştığı iddia ediliyor; soruşturma sırasında kalp krizi geçirdiği bildiriliyor.

Stockholm, 12 Ekim (Hibya)

Son günlerde, birkaç haftadır kamuoyunda görünmeyen İran'ın sınır dışı Kudüs Gücü başkanı Esmail Qaani'nin durumu hakkında söylentiler dolaşmaya devam ediyor.

Qaani, geçen ayın sonlarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İslam Devrim Muhafızları Kolordusu komutan yardımcısı da dahil olmak üzere birkaç üst düzey komutanı öldüren büyük İsrail hava saldırısından iki gün sonra Beyrut'a gittiğinden beri dikkat çekici bir şekilde ortalıkta görünmüyor.

Beyrut'ta üst düzey bir Hizbullah lideriyle birlikte düzenlenen bir İsrail saldırısında öldürüldüğüne dair doğrulanmamış haberlerin ardından, Arap ve bölgesel medyada, Qaani'nin hayattayken, Kudüs Gücü'nün de parçası olduğu IRGC tarafından, İsrail istihbaratının sızmada rol aldığı ve geçen ayın sonlarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinde rol oynadığı şüphesiyle soruşturulduğu iddiaları ortaya çıktı.

Bu haftanın başlarında, Suudi hükümetine ait Al-Arabiya haber sitesi, Qaani'nin "İsrail'in önde gelen İranlı liderleri öldürmesinin ardından gözetim ve tecrit altında olduğunu" öne sürdü.

Çarşamba günü,  İngiltere merkezli Middle East Eye web sitesi de Qaani'nin hayatta ve zarar görmemiş olduğunu ve muhtemelen Tahran'da İranlı yetkililer tarafından soruşturulduğunu bildirdi.

Hizbullah'a yakın bir kaynak Middle East Eye'a "İhlal yüzde 100 İran'a aitti ve bu kısımla ilgili hiçbir şüphe yok" dedi. Lübnan ve Irak kaynakları ise Qaani'nin "ev hapsinde" olduğunu ve İran Yüce Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in doğrudan gözetimi altındaki kişiler tarafından sorgulandığını söyledi.

Tüm bu iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı.

 

Hibya Haber Ajansı