Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa hisse senetlerinin açılışta düşmesi bekleniyor

İstanbul, 25 Eylül (Hibya) – Avrupa hisse senetlerinin Çarşamba günü negatif bölgede açılması ve Çin’in teşvik tedbirlerinin etkisiyle bir önceki seansta elde ettikleri kazançlarını azaltmaları bekleniyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksinin 46 puan düşüşle 8.237, Almanya'nın DAX endeksinin 49 puan düşüşle 18.924, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 27 puan düşüşle 7.568 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 181 puan düşüşle 33.686 seviyesinden açılması bekleniyor.

Avrupa hisse senetleri, Çin Merkez Bankası'nın parasal teşvik önlemlerinin etkisiyle yükselişle işlem gördüğü Salı günü, en iyi performans gösteren sektörler madencilik, teknoloji ve ev eşyaları oldu.

Avrupa'daki olumlu hava, Pekin'in ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan bir dizi politika gevşetme önlemini açıklamasının ardından Asya-Pasifik piyasalarının Salı günü yükselmesinin ardından geldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi açıklanan teşviklerin etkisiyle rallisini genişleterek yüzde 2,2 yükselmesine rağmen, Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca büyük ölçüde yatay seyretti. Aynı zamanda, Çin anakarasının CSI 300 endeksi son dört yılın en büyük tek günlük kazancını sağladı.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı akşamı Wall Street'in Eylül ayı kazançlarını genişletme arayışıyla biraz değişti. ABD Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz indiriminin ardından ABD ekonomisinin yavaşlayabileceğine dair endişeler devam etse de üç büyük ortalama pozitif bir ay geçirme yolunda ilerliyor. Avrupa'da Çarşamba günü herhangi bir bilanço ya da veri açıklaması yok.
 

Hibya Haber Ajansı