Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜRESEL PİYASALAR-Teşvik iyimserliğinin azalmasıyla Çin hisse senedi rallisi düşüşe geçti

İstanbul, 8 Ekim (Hibya) – Çin piyasalarındaki yükseliş, ülkenin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan gelen brifingin daha fazla teşvik konusunda çok az ayrıntı vermesinin ardından Salı günü hız yitirdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Çin anakarasının CSI 300 endeksi Altın Hafta tatilinden dönüşte Salı günü açılışta yüzde 10'un üzerinde yükselirken, endeks seansın ilerleyen saatlerinde kazançlarını yüzde 5'lik bir artışa indirdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi kısa bir süreliğine yüzde 10'un üzerinde düştükten sonra hafifçe toparlanarak yüzde 6,4'lük daha küçük bir kayıp yaşadı. Diğer Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Japonya'dan gelen Ağustos ayı maaş ve harcama verilerini izlemesiyle Salı günü çoğunlukla düştü.

Bu düşüş, yıllık oranın yüzde 6,3 düştüğü Ocak ayından bu yana görülen en hızlı düşüş oldu. Bu düşüş aynı zamanda ilkbahar ücret görüşmelerinin sendikalı Japon işçilere 33 yılın en önemli ücret artışlarını sağlamasından önce gerçekleşti.

Bununla birlikte, ülkenin istatistik bürosunun verilerine göre reel ücretler Ağustos ayında yüzde 2,0 artarak ortalama 574,334 yen (3,877.44 $) oldu. Açıklamanın ardından gösterge Nikkei 225 yüzde 0,99 düşerken, Topix yüzde 1,06 geriledi.

Güney Kore'nin Kospi'si, beklenenden daha kötü üçüncü çeyrek rehberliği yayınladıktan sonra ağır siklet Samsung Electronics hisselerinin sürüklediği yüzde 0,72 düşüş gösterdi. Küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,31 düştü. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi marjinal bir düşüş yaşadı.

ABD'de gece boyunca, artan petrol fiyatları ve yüksek Hazine getirilerinin piyasa duyarlılığını zayıflatmasıyla hisse senetleri düştü. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,94 düşerken, S&P 500 yüzde 0,96 geriledi. Nasdaq Composite yüzde 1,18'lik düşüşle en büyük kaybı yaşadı.

Gösterge 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi yüzde 4,02'ye yükselerek Ağustos ayından bu yana ilk kez yüzde 4'ü aştı. Petrol fiyatları da Orta Doğu'daki gerilimin yüksek seyretmesiyle yükseldi. ABD ham petrolü yüzde 3'ün üzerinde tırmanarak varil başına 77 doların üzerine yerleşti.
 

Hibya Haber Ajansı