Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurtulmuş: Rusya’nın içinde olmadığı barış müzakeresinin sonuç alması mümkün değildir

Moskova, 25 Eylül (Hibya) – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Parlamentosu’na hitap etti.

Moskova, 25 Eylül (Hibya)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Moskova'da Rusya Parlamentosu'nda konuşmasını gerçekleştirdi.

Kurtulmuş'un yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye olarak çok kutuplu yeni dünyanın kuruluşunda bölgesel ve küresel yeni güç denklemlerinin kurulmakta olduğunu, bu güç denklemlerinde barış ve istikrar ekseninde yeni yaklaşımların gerçekleştirilmesi gerektiğine inanan bir ülkeyiz.

Uzunca bir süredir Rusya – Ukrayna arasındaki krizin artık sadece iki ülke arasında bir kriz değil maalesef bölgesel ve küresel bir çatışma potansiyeli taşıyan önemli bir sorun haline geldiğini görüyorum. Türkiye olarak başından itibaren bu meselenin barışçıl yollarla çözülebilmesi için her platformda inisiyatif aldık. Ancak bu krizin devam etmesinden medet umanlar, bu krizin devam etmesini kendi menfaatleri için uygun bulanlar bu savaşın bitirilmesini istemediler. Ümit ederiz ki en kısa zamanda yeniden bir barış masası kurulur.

Rusya’nın içinde olmadığı hiçbir barış müzakeresinin sonuç alması mümkün değildir. Dolayısıyla bu krizin taraflarından birisi olan Rusya’nın da barış masasında oturması barışı sağlanabilmesi için önemli yaklaşımlardan birisi olacaktır.

Bütün insanlık büyük bir sınavla karşı karşıyadır. Bu süre içerisinde Batı dünyasının İsrail’in saldırganlığına sonuna kadar destek verdiği ve uluslararası standartların hemen hepsinin ayaklar altına alındığı bu soykırım karşısında sessiz ve hatta teşvikkar davrandığını biliyoruz. Bu insanlık adına işlenen büyük bir suçtur. Bu suça Gazze’de akan masum insanların kanına karşı çıkmak ve İsrail’in saldırgan davranışlarını durdurmak mecburiyetindeyiz."

Hibya Haber Ajansı