Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya Büyükşehir Belediyesi Radyo ve Gramofon Müzesi’ne ziyaretler ücretsiz

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde geçmişin hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Malatya Büyükşehir Belediyesi Radyo ve Gramofon Müzesi, tarihi kültürel mirası koruma yolunda önemli bir rol oynuyor.

Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde

Malatya’da kent mimarisine uygun inşa edilen 2 katlı kerpiç evde kurulan Malatya Radyo ve Gramofon Müze’sinde; radyolar, gramofonlar, mikrofonlar, radyo malzemeleri ile 1960’lı yıllarda faaliyete geçen Malatya Radyosu’na ait verici, anten, yayın cihazları ile olmak üzere toplamda 703 parça eşsiz eserle radyo ve gramofonun zaman içinde geçirdiği evrim gözler önüne seriliyor.

Müzedeki radyo, gramofon ve mikrofon gibi tarihe tanıklık etmiş cihazlar yalnızca müzik ve bilgi kaynağı olmanın ötesinde; insanların hayatına dokunan, toplumsal bağları güçlendiren özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Radyo ve Gramofon Müzesinde; Hatıra Fotoğrafı Çekim Köşesi, Malatya Radyosu Köşesi, Fahri Kayahan Köşesi, Siyasal Tarih Köşesi, İlk Radyo Yayını Köşesi ve Fehmi Usta’nın Radyo Tamir Köşesi bulunuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Radyo ve Gramofon Müzesi hakkında genel bir bilgilendirme yapan Müze Sorumlusu Mehmet Başkurt, “Radyo Gramofon Müzemiz 2018 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi himayesinde açıldı. Ülkemizin en büyük Radyo Gramofon Müzesidir. Müzemizde, onlarca ülkeden toplamda 703 parça bunuyor ve bu parçaların yüzde 90’ı ise çalışır durumdadır. Müzemizde yıllık ortalama 40-50 bin arasında ziyaretçimizi ağırlıyoruz. Ziyaretçilerimiz müzemizi pazartesi günleri hariç sabah saat 09.00 ile akşam saat 17.00 arasında ücretsiz gezebilirler” dedi.

Hibya Haber Ajansı