Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla’da İRAP Değerlendirme Kurulu toplantısı yapıldı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla İl Afet Risk Azaltma Planı izleme ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık,

Uluslararası afet risklerinin azaltılması günü etkinlikleri kapsamında İl Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısı 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. İl genelinde afet risklerinin minimize edilmesine yönelik stratejik adımların atılması; risk haritaları, kaynak planlaması ve koordinasyon süreçleri ele alınarak, afetlere karşı proaktif bir hazırlık sürecinin yürütülmesi değerlendirildiği toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ile AFAD Başkanı Okay Memiş video konferans ile katıldı.

Muğla'da afet risklerini belirleyerek yaşanacak afetlerde beşeri ve ekonomik kayıpları önleme, mümkün değilse en aza indirgeme açısından İl Risk Azaltma Planı’nın (İRAP) son derece önemli olduğunu belirten Muğla Valisi İdris Akbıyık Planın uygulanabilirliğinin ve sürdürebilirliğinin sağlanması için tüm kurum, kuruluşlar ve paydaşların sürece dahil olarak takip etmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremlerinden sonra Muğla Afad Koordinasyon Merkezinin ivedi organize olduğunu belirten Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık “Afet bölgesine karadan havadan ve denizden binlerce tır yardım malzemesinin ulaştırılması, bölgede depremden etkilenen yaklaşık 85 bin depremzedenin tahliye edilerek ilimizde misafir edilmesi operasyonları Afet öncesi planlamanın önemini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Hazırlanan Muğla İl Afet Risk Azaltma planında ilimizde gerçekleşmesi olası Deprem, Taşkın, Yangın ve Kütle Hareketleri (Kaya Düşmesi ve Heyelan) afetlerine yönelik 1 Amaç, 18 Hedef doğrultusunda 329 eylem yer aldığını belirten Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık “Muğla İl Risk Azaltma Planı diğer plan ve projelerle entegre, sürekli kendini yenileyen, ilimiz, ülkemiz ve dünya afetselliğini takip eden, tehlikeleri belirleyerek kayıpları önlemek için tüm taraflarla işbirliği içinde çalışmayı hedefleyen, bilgi paylaşımına açık ve yapılacak çalışmalara yön verecek örnek bir plandır” ifadelerini kullandı.

Muğla’daki afet risklerinin değerlendirildiği toplantıda, başlayan ve planlanan eylemlerin ilgili kurumlarca hayata geçirilmesine, 2024 yılı içerisinde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) koordinasyon toplantısı yapılmasına, Muğla için belirlenen kırmızı eylemlerin (öncelikli) gerçekleşme süreçlerinin takibine ve hızlandırılmasına, Plandaki eylemlerin gerçekleşme durumlarını izlemek ve değerlendirmek üzere 6 aylık dönemler halinde izleme ve değerlendirme yapılmasına, yapılan işlerin irap sistemine yüklenmesine, Kaymakamlıkların, ilçelerine ait İRAP eylemlerinin takibini yapmalarına, İl Denetleme Kurulu tarafından büro ve saha denetlemeleri yapılmasına karar verildi.

Hibya Haber Ajansı