Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nasrallah’ın öldürüldüğü saldırıdan ABD’nin haberi olmamış

Washington, 30 Eylül (Hibya) – Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah’ın Beyrut’un bir banliyösünde öldürüldüğü hava saldırısı konusunda önceden uyarılmadıkları ve saldırının sivil kayıplara yol açtığını düşündükleri belirtirken, İsrail’e verilen “sarsılmaz” destek bir kez daha teyit edildi.

Washington, 30 Eylül (Hibya)

Ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby, ABD'nin hava saldırısından haberdar edilmediğini ve Başkan Joe Biden'ın bunu ancak İsrail uçakları havalandıktan sonra öğrendiğini söyledi.

CNN'e konuşan Kirby ayrıca saldırıda sivillerin öldürüldüğüne dair “hiçbir şüphe” olmadığını söyledi ve “Sivil kayıplar olduğunu kesinlikle varsayıyoruz. Şu anda bunu ölçebileceğimizi sanmıyorum ama İsrailli muhataplarımızla temas halindeyiz” dedi.

İran, ABD'nin İsrail'in eyleminde “suç ortağı” olduğunu söyledi ve Cuma günü Beyrut'ta Nasrallah'ın ölümüne neden olan ve Orta Doğu'daki çatışmanın kontrolden çıkabileceği korkularını arttıran büyük hava saldırısına misilleme sözü verdi.

Pazar günü Dover hava üssünde uçaktan inen Joe Biden şunları söyledi: Ortadoğu'da topyekûn bir savaştan “gerçekten kaçınmak zorundayız” ve İsrail lideri Benjamin Netanyahu ile konuşacağını söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı