Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Noterlikler üzerinden sığınmacıların işlemlerinin yapıldığına” ilişkin iddia

Göç İdaresi Başkanlığı, “noterlikler üzerinden sığınmacıların işlemlerinin yapıldığına” ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve dezenformasyon amaçlı olduğunu bildirdi.

Göç İdaresi Başkanlığı, “noterlikler

Başkanlık ile Türkiye Noterler Birliği arasında imzalanan protokole ilişkin bazı internet haber siteleri ile sosyal medya hesaplarında yer alan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sözlerinin çarpıtılarak servis edildiği haberlerine ilişkin açıklama yapma ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın katıldığı televizyon programında ikamet izni başvurularının noterlikler üzerinden yapılabildiğinin açıkladığı aktarılarak, açıklamada şöyle denildi:

“İkamet izni, bilimsel araştırma amacıyla gelecekler, ticari bağlantı veya iş kuracaklar, eğitim ve turizm amacıyla gelenler ile Türk vatandaşıyla evli olanlar gibi yabancıların talep ettiği bir hukuki statüdür. Noterler Birliği ile gerçekleştirilen bahse konu protokol de sadece belirtilen amaçlarla ülkemize gelen yabancıların ikamet izni başvuru süreçlerini kapsamaktadır.”

Noterler Birliği ile gerçekleştirilen protokol kapsamında, sadece ikamet izni başvurusu yapacak olan yabancıların, ikamet izni başvuru dosyalarını noterliklere teslim edebildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Noterlikler ise belgeleri, incelenmek ve karar verilmek üzere il göç idaresi müdürlüklerine göndermektedir. Nihai karar, il göç idaresi müdürlüklerindeki konusunda uzman yetkili personel tarafından verilmektedir.”

Açıklamada ülkedeki geçici koruma altındaki Suriyeliler ve uluslararası koruma kapsamındaki yabancılarla ilgili işlemlerin noterlikler üzerinde yapılmadığı ifade edilerek, “Söz konusu haberde ‘noterlikler üzerinden sığınmacıların işlemlerinin yapıldığına’ ilişkin iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır ve dezenformasyon amaçlıdır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgileri alenen yayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.” denildi.

Hibya Haber Ajansı