Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nüfus müdürlükleri KPSS Ön Lisans sınavına girecek adaylar için açık tutulacak

Kamu Personel Seçme Sınavı Ön Lisans Sınavı’na (2024-KPSS Ön Lisans) girecek adayların ihtiyaç duyacakları belgeleri alabilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 1 Eylül’de açık olacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, 1 Eylül’de uygulanacak 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’na girecek adaylardan; kimlik kartını kaybeden, kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki il/ilçe nüfus müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 1 Eylül Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak.

Sınav günü nüfus müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Nüfus müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “geçici kimlik belgesi” düzenlenecek.

Adaylar, nüfus müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebilecek.

Hibya Haber Ajansı