Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özboyacı: Konya, sürdürülebilir hareketlilik anlamında çok örnek bir iş ortaya koyuyor

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yürüttüğü çalışmaları ve düzenlediği etkinlikleri değerlendirdi.

AK Parti Konya Milletvekili

Konya’nın sürdürülebilir ulaşım konusunda dünyaya ve Türkiye’ye örnek işler yaptığını belirten Özboyacı, “Konya bir bisiklet şehri, burada bir bisiklet kültürü var. 635 kilometre bisiklet yolumuz var, bisiklet tramvayımız var. Biz bu bisikleti neden çok önemsiyoruz? Bir; şehrin kültürü olduğu için iki; çevreci, sürdürülebilir ve yarınlarda daha çevreci bir geleceğe ulaşabilmek için en güzel araçlardan bir tanesi. Üçüncü olarak; 2053 net sıfır emisyon hedefimize uygun olarak Konya Büyükşehir Belediyesi, hibrit, daha az yakıt yakan, çevreci yeni 180 tane ulaşım aracı aldı. İşte bu tür adımlarla Konya aslında çevre için ne kadar duyarlı olduğunu, Bisiklet Master Planı ile raylı sistemlerini artırmasıyla ve daha çevreci toplu ulaşım araçları almasıyla gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği’nin bir kuruluşu olan EIT Urban Mobility’nin 2024 yılı RAPTOR Programı’na dahil olması ve Avrupa’dan 13 şehrin seçilmesinin yanı sıra Türkiye’den sadece Konya’nın seçilmesine ilişkin, “Programda Türkiye’den sadece Konya’nın yer alması dünyanın, Avrupa’nın Konya’daki projeleri ne kadar yakından takip ettiğini gösteriyor. Konya 2021’de ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik’ planını da başlatmıştı ve tamamlamıştı. Bu da aslında bu alanda bütün dünyada insanların Konya’ya karşı bakış açısını etkileyecek önemli bir etmen” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da 2 bini aşkın şehirle aynı anda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Konyalılar için birçok etkinlik düzenliyor.

Hibya Haber Ajansı