Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Piyasalar Fed toplantısı için pozisyon alırken altın yükseliyor

İstanbul, 30 Temmuz (Hibya) – Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerinin hızı ve ölçeği hakkında daha fazla ipucu için Fed’in para politikası hakkındaki yorumunu ve haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak olan ABD ekonomik verilerini beklerken altın fiyatları Salı günü yükseldi.

İstanbul, 30 Temmuz (Hibya)

Spot altın yüzde 0,2 artışla ons başına 2.387,89 dolar olurken, ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,3 artışla 2.384,80 dolar oldu.

Fed'in Çarşamba günü yapacağı iki günlük toplantının ardından mevcut faiz oranlarını koruması bekleniyor ancak yüzde 2 hedefine yaklaşan enflasyonu gerekçe göstererek Eylül ayı gibi yakın bir zamanda potansiyel politika gevşemesi sinyali verebilir.

Yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günü yapacağı basın toplantısında politika yapıcıların olası faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin vereceği ipuçlarını yakından takip edecek.

Hindistan'ın Haziran çeyreğindeki altın talebi bir önceki yıla göre yüzde 5 düştü, ancak Dünya Altın Konseyi (WGC), ithalat vergilerindeki keskin düşüşün ardından yerel fiyatlardaki düzeltme nedeniyle 2024'ün ikinci yarısında tüketimin artması gerektiğini söyledi.

WGC tarafından yayınlanan bir notta, “Ancak rekor düzeydeki uluslararası fiyatlar tüketici talebini etkiledi ve küresel külçe ve sikke talebi yıllık bazda yüzde 5 düşerken mücevherat yüzde 19 geriledi” denildi.
 

Hibya Haber Ajansı