Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saros Körfezi’nde tarihi noktaları belirleyen şamandıralar denize bırakıldı

Edirne, 24 Ağustos (Hibya) – Saros Körfezi’nde su altına yerleştirilen uçak, gemi ve su altı tarihi müzesinin bulunduğu noktaları belirlemek için şamandıralar yerleştirildi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Saros Körfezi'nde dalış turizmini daha da ileriye taşımak ve bölgenin zengin su altı tarihini ve doğal güzelliklerini dalış tutkunlarına sunmak amacıyla, su altına yerleştirilen uçak, gemi ve su altı tarihi müzesinin bulunduğu noktaları belirlemek için şamandıralar yerleştirildi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Saros Körfezi’nin 144 çeşit balık, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür süngere ev sahipliği yaptığını  su altı zenginlikleri ile önemli bir dalış noktası olduğunu belirtti.

Özcan,önceki yıllarda dalış turizmini geliştirmek amacıyla su altına bırakılan uçak, gemi ve tarihi materyallerin benzerlerinin, Saros'un benzersiz su altı dünyasını keşfetmek isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından  yeni bir rota oluşturduğuna dikkat çekti.

Bölgeye dalış yapan dalgıçların, tarihe ve deniz yaşamına yakından tanıklık edeceklerini anımsatan Özcan, ”Saros'un su altı zenginliklerini keşfetmek isteyen herkesi bölgeye davet ediyoruz. Su altı zenginlerini keşfetmek isteyen dalgıçlar için de şamandıralar koyduk. Amacımız bölgenin turizm potansiyelini öne çıkarmak.” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı