Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı” iddiası

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi , bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Sığınmacılar Göç İdaresi’nde sıra beklemesin diye noterlerle anlaşıldı” iddiasının manipülasyon olduğunu bildirdi.

DMM'den yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

"İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, katıldığı bir televizyon programında, "Oturum ve ikamet izinlerinin müracaatı için Noterler Birliği ile protokol imzalandığını" duyurmuştur. Bahse konu protokolle noterliklere yapılacak müracaatlar iddia edildiği gibi sığınmacılarla ilgili değil, "ülkemize bilimsel araştırma amacıyla gelecek, ticari bağlantı veya iş kuracaklar, eğitim ve turizm amacıyla gelecek yabancılar" ile ilgilidir. Noterler Birliği ile gerçekleştirilen protokol de sadece belirtilen amaçlarla ülkemize gelen yabancıların ikamet izni başvuru süreçlerini kapsamaktadır. Noterler, müracaat evraklarını kabul edip hem sistem üzerinden hem de fiziki olarak Göç İdaresi'ne iletecektir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Hibya Haber Ajansı