Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyasilerden hava harp şehidi Cengiz Topel için anma mesajı

Siyasiler, Cumhuriyet Döneminin ilk hava harp şehidi olan Cengiz Topel adına anma mesajları yayımladı.

Siyasiler, Cumhuriyet Döneminin ilk

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cengiz Topel için yayımladığı mesajda "60 yıl önce şehit verdiğimiz Cumhuriyet Dönemimizin ilk hava harp şehidi Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i ve Kıbrıs Türkü için kahramanca bir direniş ortaya koyan Erenköy şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, hava harp şehidi Topel hakkında şunları söyledi:

"Tam 60 yıl önce Kıbrıs Türklerine karşı yapılan alçak saldırılara karşı semaya yükselen Türk pilotlarının lideri; İnsanlık dışı bir muameleyle kalleşçe şehit edilen Yüzbaşı Cengiz Topel'i şehadetinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kıbrıs Barış Harekatı'nda gösterdiği cesaret ve fedakarlıkla milletimizin gönlünde ebediyen yer edinen, Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'i Şehadetinin 60. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şehit Cengiz Topel'i şu sözlerle andı:

"Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin geleceği için verilen mücadelenin mihenk taşlarından biri olan şanlı Erenköy Direnişi'nin 60. yılı kutlu olsun. Kahraman mehmetçiğimiz ve mücahitlerimizin canlarıyla, kanlarıyla savundukları, Kıbrıs Türkü için ebedi vatan olarak inşa edilen ve şanlı bir destanın eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile daima bir ve beraber olarak güçlü yarınlara ilerlemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle şanlı Erenköy Direnişi sırasında şehit olan kahraman pilotumuz Yüzbaşı Cengiz Topel ve tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür temenni ediyorum."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhuriyetimizin ilk hava harp şehidi Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i vefatının 60. yılında rahmetle anıyorum" diyerek şunları söyledi:

"Kıbrıslı kardeşlerimizin var olma mücadelesinde mihenk taşı olan Erenköy direnişinde, bağımsızlık uğruna can veren tüm şehitlerimizi minnetle yâd ediyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlik ve beraberliğimiz ilelebet devam edecektir."

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, "Kıbrıs’taki ilk hava harp şehidimiz, Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'i şehadetinin yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Hibya Haber Ajansı