Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tera Yatırım: BIST’in güne hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz

İstanbul, 8 Ekim (Hibya) – Tera Yatırım, gün içerisinde takip edilecek önemli makro veri akışının bulunmadığını ve BIST’in güne küresel piyasalara benzer şekilde hafif satıcılı başlamasının beklendiğini bildirdi.

İstanbul, 8 Ekim (Hibya)

Tera Yatırım’ın raporunda BIST’in dün güne tepki alımı ile başlarken, günün devamında 9200 direncini test etmesi ile yönünü aşağı çevirdiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Ulaştırma sektörü düşüşte öne çıkarken, XUSIN tarafında ise kayıplar görece sınırlı kaldı. Gün içerisinde takip edilecek önemli makro veri akışı bulunmuyor, BIST’in güne küresel piyasalara benzer şekilde hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz.

“Teknik olarak düne benzer şekilde 9200 seviyesi direnç konumunu sürdürürken, 8700 ise destek olarak takip edilebilir.

 Şirket haberleri                              

—GUBRF, %100 iştiraki konumunda olan Gübretaş Maden Yatırımları’nın, Faz1 tesisinde kapasite artışı amacıyla $25mn yatırım yapılmasına, ayrıca Faz2 tesisi kurulmasına ve yaklaşık $180mn tutarında yatırım yapılmasına karar verildiğini duyurdu.  

—ARCLK, Bangladeş’in Dakka şehrinde bulunan fabrikasının üretim sürecine başladığını açıkladı. Fabrikanın $78mn yatırımla hayata geçirildiğini, ilk aşamada buzdolabı üretiminin faaliyete geçtiğini ve üretim kapasitesinin 750bin/yıl olduğu paylaşıldı. 

—BIMAS hisse geri alım programı için kurula başvuru kararı aldı. Geri alıma konu pay miktarı 2mn adet, azami fon tutarı ise TL1mr olarak belirlendi.  

—TABGD olağan genel kurulda onaylanan pay geri alım programını çerçevesinde geri alıma başlama kararı verdiğini duyurdu. İlgili dönem 9 Ekim- 9 Nisan arasında belirlenirken; geri alıma konu azami pay miktarı 5.5mn, fon ise TL750mn olarak belirlendi.

—EUPWR ödenmiş sermayesini %200 oranında bedelsiz olarak artırıyor, şirket payları bugün bölünmüş fiyatla işlem görmeye başlayacak.

—GENIL bugün hisse başı brüt TL0.37 nakit temettü ödemesi gerçekleştirecek.”

Hibya Haber Ajansı