Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tera Yatırım: Endeksin haftaya pozitif tarafta başlamasını bekliyoruz

İstanbul, 23 Eylül (Hibya) – Tera Yatırım’ın raporuna göre BIST100 endeksinin haftaya küresel piyasalara benzer şekilde pozitif tarafta başlaması bekleniliyor.

İstanbul, 23 Eylül (Hibya)

Tera Yatırım, BIST’te Cuma günü kar satışı görüldüğünü bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"Haftanın ilk işlem gününde takip edilecek önemli makro veri akışı bulunmuyor. Haftanın devamında Fed ve ECB Başkanları'nın katılacakları etkinliklerde konuşmaları bekleniyor. BIST’te Cuma günü kar satışı görüldü, GYO sektörü ise endeksten pozitif ayrışmayı başardı. Endeksin haftaya küresel piyasalara benzer şekilde pozitif tarafta başlamasını bekliyoruz. 

Şirket haberleri

KOZAL ikinci çeyrekte TL39.4mn zarar açıkladı, önceki senenin aynı çeyreğinde TL1.12mr kar etmişti. 2ç24’te ciro TL2.09mr ile yıllık bazda %17 oranında azalış gösterdi. Yılın ilk yarısında ise ciro TL5.26mr (önceki TL5.60mr), Favök TL1.12mr (önceki –TL605mn) ve net dönem zararı TL237mn (önceki TL730mn net kar) oldu. KOZAL 1y24’tye 71bin ons altın satışı gerçekleştiğini açıkladı, 1y23 ise 81bin ons’tu.

ULKER, gıda maddelerinin üretim, pazarlama, satış, ithal-ihracı ile gerçek ve tüzel kişilere danışmanlık hizmetleri vermek üzere yeni bir şirket kurulması kararı verdiğini duyurdu.         

Borsa İstanbul yılın son çeyreğine ilişkin pay endeks değişikliklerini açıkladı. Buna göre Ekim ayından itibaren MGROS, TTKOM, ULKER BIST30'a alınacak, BRSAN, GUBRF, OYAKC ise çıkarılacak. CCOLA, KCAER, REEDR ve VAKBN BIST50’ye alınacak.

Sektör haberleri

TCMB fazla likiditeyi azaltmak amacıyla bankaların kısa ve uzun vadeli lira mevduatları için ayırmaları gereken ZK’ları artırdı. Buna göre kısa vadeli TL mevduatlar için ZK oranı %12’den %15’e, uzun vadeli TL mevduat için %8’den %10’a çıkarıldı."

Hibya Haber Ajansı