Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toyota GAZOO Racing ile Haas F1 takımı teknik partner oldu

Toyota, otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirmek adına MoneyGram Haas F1 takımıyla teknik partner oldu.

Toyota, otomotiv endüstrisinin geleceğini

Toyota’nın motor sporları departmanı Toyota GAZOO Racing Dünya Ralli Şampiyonası (WRC), Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Dünya Ralli-Raid Şampiyonası gibi üst düzey serilerde yarışırken Formula 1 iş birliğiyle varlığını daha da güçlendiriyor.

Motor sporlarının limitleri zorlayan doğasından yararlanarak daha iyi otomobiller geliştirme felsefesiyle Formula 1 dünyasına atılan bu yeni adım, markanın ve otomotiv sektörünün ilerlemesine katkı sağlayacak. Bu teknik partnerlik kapsamında genç pilotlar, mühendisler ve mekanikerler Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda deneyim kazanarak kendilerini de geliştirecekler.

Motor sporlarından yararlanarak GR Yaris, GR Supra, GR86 ve GR Corolla gibi yol için üst düzey sürücü odaklı otomobiller geliştiren Toyota GAZOO Racing, bu anlaşma ile uzmanlığını daha ileriye taşıyacak. Toyota GAZOO Racing ekibi, Haas F1 takımıyla test sürüşlerine katılacak ve elde edilen verilerle otomobil geliştirme süreçleri de iyileştirilecek.

İmzalanan bu iş birliği kapsamında Toyota mühendisleri, Haas F1 takımının yarış araçları için aerodinamik geliştirme çalışmalarına da katkı sağlayacak. Toyota ve Haas F1 takımı arasındaki partnerlik hem motor sporlarına hem de otomotiv endüstrisine önemli katkılar sunmayı amaçlıyor.

Hibya Haber Ajansı