Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın, Fed’in faiz kararını açıklamasıyla yükseldi

İstanbul, 19 Eylül (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının Fed’in faiz kararını açıklamasıyla yükseldiğini bildirdi.

İstanbul, 19 Eylül (Hibya)

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş'nin raporuna göre, altın, Fed’in faiz kararını açıklamasıyla yükseldi ve 2.600 dolar/ons seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Güne 2.570 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, faiz kararının bildirilmesine kadar sakin ve yatay bir seans yaşadı. Günün ilerleyen saatlerinde ise Fed, piyasa beklentisine paralel olarak 50 baz puanlık bir indirim yaparak faizi yüzde 4,75 – 5,00 seviyesine indirdiğini duyurdu. Son 23 yılın en yüksek faizinde, 25 baz puan yerine daha agresif bir 50 baz puanlık indirime gidilerek ABD’de faiz indirimleri döneminin başlamasıyla piyasa hareketlendi ve altın, 2.600 dolar/ons seviyesine kadar yükselerek yeni zirve seviyesini kaydetti. Bu noktadan sonra kâr satışlarının baskısı altında kalan sarı maden, günü 2.559 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek tamamlamak zorunda kalırken günlük yüzde 0,4 kayıp yaşadı.

Gümüş de günü kırmızıda kapadı. Güne 30,70 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden de faiz indiriminden destek bularak 31,20 dolar/ons seviyesine doğru bir atılımla son iki ayın en yüksek değerini kaydetti. Ancak, bu noktadan sonra satış baskısına maruz kalan gümüş günü 30,08 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak 30 dolar/ons seviyesine tutunurken günlük yüzde 2 kaybı hanesine yazdı.

Platin, güne 982 dolar/ons seviyesinden başlayıp seansı 968 dolar/ons seviyesinde sonlandırarak günlük yüzde 1,5 kayıp elde etti.

Paladyum ise son iki günkü kazançlarını geri verdiği bir seans yaşadı. Güne 1.118 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, seansı 1.053 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 5,8 kayıp yaşarken günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu.

Hibya Haber Ajansı