Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın geri çekilişini sürdürüyor

İstanbul, 9 Ekim (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının, düşüşünü beşinci güne taşıdığını duyurdu.

İstanbul, 9 Ekim (Hibya)

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, yapılan değerlendirmeye göre altın düşüşünün beşinci günün yaşıyor. Yapılan değerlendirmede şu ifadeler yer aldı:

"Altın, düşüşünü beşinci güne taşıdı. Güne 2.642 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, geçen haftaki güçlü istihdam verilerinden sonra, Fed’in gelecek toplantısında başka bir agresif 50 baz puanlık indirim beklentisinin şimdilik bitmesiyle geri çekilişini sürdürdü. Ayrıca, geçtiğimiz haftadan beri yükselişe geçen dolar ve ABD tahvil getirilerinden de baskı gören altın, Fed tutanaklarının ve enflasyon verilerinin duyurulması öncesi salı seansını 2.622 dolar/ons seviyesine düşerek tamamladı ve günlük yüzde 0,8 kaybı hanesine yazdı.

Gümüş, 31 dolar/ons’un altına geri çekildiği bir seansı geride bıraktı. Güne 31,68 dolar/ons seviyesinde başlayan beyaz maden, son on iki yılın zirvesi olan 32 dolar/ons seviyelerinde direnç görürken güçlenen dolar ve tahvil getirilerinden de olumsuz etkilenerek satış baskılı başka bir gün yaşadı. Seansı 30,67 dolar/ons seviyesinden günlük yüzde 3,2’lik bir kayıpla kapatan gümüş, son üç haftanın en düşüş kapanışını gerçekleştirirken altın gümüş rasyosu da 85,5’e yükseldi.

Platin, dördüncü gün de düşmeye devam etti. Güne 973 dolar/ons seviyesinden başlayan platin, seansı 954 dolar/ons ile bitirdi. Yaklaşık son bir ayın en düşük kapanışını gerçekleştiren platin, günlük yüzde 2 kayıp yaşadı.

Paladyum, güne 1.019 dolar/ons seviyesinden başlarken seansı 1.017 dolar/ons seviyesinde kapatarak günlük yüzde 0,3 kayıp elde etti."

Hibya Haber Ajansı