Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troy: Kıymetli madenlerde yeşil hakim

İstanbul, 5 Eylül (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, kıymetli madenlerde yeşilin hakim olduğunu bildirdi.

İstanbul, 5 Eylül (Hibya)

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş'nin raporuna göre, altın, üç günlük düşüşün ardından yüzünü yeşile döndü. Altın güne 2,493 dolar/ons seviyesiyle giriş yaparken, gün içinde ABD’de açık iş sayısı verisinin açıklanmasıyla hareketlilik yaşadı. Verinin beklentilerin altında duyurulmasıyla Fed’in daha agresif bir faiz indirimine gitme beklentilerinde artış gözlemlenirken dolarda zayıflama görülmesinden de destek bulan altının hareketi yukarı yönlü oldu. 2,500 dolar/ons psikolojik sınırına doğru atılım yapan sarı maden, günü 2,496 dolar/ons seviyesinde sonlandırarak günlük yüzde 0,1 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de yeşile döndüğü bir günü geride bıraktı. Güne 28,03 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, seansı 28,27 dolar/ons seviyesinde tamamlayarak günlük yüzde 0,8 kazanç elde etti.

Platin ise küçük bir yükseliş yaptığı bir seans yaşadı. Günü 903 dolar/ons seviyesiyle açan platin, gün içinde 900 dolar/ons seviyesinin altına düşse de seansı 903 dolar/ons seviyesine geri dönüşle kapatarak günlük yüzde 0,04’lük hafif bir kazanç elde etti.

Paladyum, günün değer kaybeden tek kıymetli madeni oldu. Güne 936 dolar/ons seviyesinden başlayan paladyum, seansı 924 dolar/ons seviyesinden kapatarak günlük yüzde 1,1 kayıp yaşadı.

Hibya Haber Ajansı