Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trudeau: Her zaman özgür, bağımsız bir Ukrayna’nın yanında durduk

Ottawa, 24 Ağustos (Hibya) – Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak Kanada’nın her zaman özgür, bağımsız bir Ukrayna’nın yanında durduğunu belirtti.

Ottawa, 24 Ağustos (Hibya)

Kanada Başbakanı Trudeau, Ukraynalılar 33 yıl önce özgür bir ulus olarak geleceklerini ilan ettiklerini belirtti.

Ancak bu bağımsızlığın bazıları tarafından asla kabul edilmediğine dikkat çeken Trudeau, "Putin Ukrayna'yı işgal ettiğinde, egemen bir ülkeye bombalar, tanklar ve askerler gönderdiğinde, her ülkenin bir seçeneği vardı: Özgürlük için ayağa kalkmak ya da özgürlüğün düşüşünü izlemek." dedi.

Kanada'nın her zaman özgür, bağımsız bir Ukrayna'nın yanında durduğunu vurgulayan Trudeau, "Ukraynalı savaş pilotlarını eğittik. Müttefikleri bir araya getirdik ve 50 milyar dolarlık Rus varlığını dondurduk ve bu parayı Ukrayna için kullandık. Kanada yapımı hafif zırhlı araçları cepheye gönderdik. Çünkü bu bizim mücadelemiz. Ukrayna sadece bağımsızlığı için mücadele etmiyor." ifadelerine yer verdi.

Trudeau, Ukraynalıların, Kanada'da ve dünyanın dört bir yanında bağımsızlıklarını kutladıkları hatta bazılarının bağımsızlıklarını canları pahasına savunduklarınıa dikkat çekerek "Ve gelecek yıl, ondan sonraki yıl ve ondan sonraki yıl da bu bağımsızlığı kutlayacağız. Çünkü bu Ukrayna'nın kazanacağı bir savaş." dedi.

Hibya Haber Ajansı