Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk savunma sanayii firmaları ADEX 2024’e katılacak

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenecek olan Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (ADEX 2024), 51 Türk savunma sanayii firması katılım sağlayacak.

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenecek

24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek ve beşinci kez düzenlenecek olan Azerbaycan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na (ADEX 2024), Avrasya ve Kafkasya ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından resmi delegasyonların katılımı bekleniyor.

Fuar, savunma ekipmanları alanında dünyanın en büyük üretici ve geliştirici şirketlerini, ülkelerin savunma bakanları, genelkurmay başkanları gibi birçok üst düzey askeri yetkiliyle buluşturmayı hedefliyor.

Çeşitli ülkelerden savunma teçhizatı ve silah üretiminde uzman 208'den fazla şirketin yer aldığı ADEX 2022'ye, 33 uluslararası delegasyon ve 8 bin 967 ziyaretçi katılım sağladı. ADEX 2024 kapsamında, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğindeki Türk savunma sanayii firmaları, bugüne kadarki en yüksek katılımı sağlayarak, 50 firma ve 3 bin 500 metrekareyi aşkın alan ile Bakü Expo Center’da yerini aldı ve Türkiye böylelikle, ADEX 2024’e en çok firma ile katılım sağlayan ülke oldu.

Fuar süresince Türk savunma sanayii firmalarının ürettiği çeşitli platform ve sistemleri katılımcıların beğenisine sunulacak, ileri teknolojik kabiliyetler hakkında bilgiler sunulacak ve iş birliği fırsatları değerlendirilecek.

Hibya Haber Ajansı