Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatikan bankası, personel evlilik yasağını ihlal eden çifti kovdu

Roma, 3 Ekim (Hibya) – Bir adam ve kadın, çalışanlar arasındaki evlilik yasağını ihlal ettikleri için Vatikan bankasındaki işlerinden kovuldu.

Roma, 3 Ekim (Hibya)

İtalyan medyası tarafından 'Romeo ve Juliet' lakaplı genç çift, bankanın kayırmacılığı önlemek amacıyla çalışanlar arasında evliliği yasaklayan bir kural koymasının ardından Ağustos ayında evlendi.

Yeni evli çiftlere, birinin istifa etmesi için diğerinin işini koruyabilmesi için 30 gün süre verildi.

İkisi de bunu yapmaya istekli değildi ve bu nedenle Salı günü son tarihin dolmasının ardından ikisi de işten çıkarıldı.

Vatikan bankası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "çalışanlar arasında evli bir çiftin oluşması, aslında, enstitü içindeki mevcut düzenlemelere açıkça aykırı olduğu" için iş sözleşmelerini sonlandırma konusunda "zor bir karara" vardıklarını söyledi.

Banka, evlilik yasağının temel amacının kayırmacılık suçlamalarının itibar riskini önlemek ve "kurumun bütünlüğünü ve müşterilerine hizmetini korumak için kurumun faaliyetlerinde olası çıkar çatışması durumlarının ortaya çıkmasını önlemek" olduğunu söyledi.

Banka şunları ekledi: "Derin bir pişmanlıkla alınan bu karar, kurumun faaliyetlerinde şeffaflığı ve tarafsızlığı koruma ihtiyacından kaynaklandı ve hiçbir şekilde iki kişinin evlilikte birleşme hakkını sorgulamayı amaçlamadı."

Birkaç skandalın tetiklediği bir revizyondan sonra son on yılın çoğunu defterlerini ve itibarını temizlemekle geçiren Vatikan bankası, kuralı Nisan ayında duyurdu.

Politika bir süredir gündemdeydi ancak bildirildiğine göre bankanın personeli arasında kalan son evli çiftin eşlerinden biri emekli olduktan sonra uygulandı.

 

Hibya Haber Ajansı