Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Xi Jinping: Olimpiyatlar, barış, dayanışma ve ilerlemenin simgesidir

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, olimpiyatların insanlığın barış, dayanışma ve ilerleme arayışını yansıttığını ifade etti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping,

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, olimpiyatların insanlığın barış, dayanışma ve ilerleme arayışını yansıttığını ifade etti. Xi, spor aracılığıyla Çin'in diğer ülkelerle olan temasları yoğunlaştırmak ve dünya halklarıyla olan ilişkileri güçlendirmek için büyük çaba gösterdiğini kaydetti. Xi, Çin’in olimpiyatların gelişimine ve insanlığın kader birliğinin oluşturulmasına sürekli olarak destek verdiğini dile getirdi.

6 Mayıs 2024 tarihinde, Fransa'nın Elysee Sarayı'nda sergilenen üç olimpiyat meşalesi dikkat çekti. Bu meşalelerden ikisi, Xi Jinping’in Fransa ziyaretinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a hediye ettiği Beijing Olimpiyat Oyunları meşaleleriydi. Macron da Xi Jinping'e Paris Olimpiyat Oyunları meşalesini hediye etti. Xi Jinping, Fransa'nın spor alanındaki gücüne vurgu yaparak Paris Olimpiyatları’nın başarılı olmasını içtenlikle diledi Bu jest, Çin ile Fransa arasındaki ilişkilerin spor sayesinde daha da yoğunlaştığını gösterdi.

31 Temmuz 2015 tarihinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2022 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkını Beijing’e verdi. Xi Jinping, video konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada, “Beijing’i seçerseniz, Çin halkı dünyaya harika, olağanüstü ve seçkin bir kış olimpiyatları sunacaktır!” dedi. Xi Jinping’in bizzat ilgilenmesiyle, güvenli ve olağanüstü bir kış olimpiyat oyunları başarıyla düzenlendi. Beijing Kış Olimpiyatları, salgın döneminde dünyaya güç ve güven verdi.

2017 baharında Xi Jinping, Beijing Wukesong Spor Merkezi’nde buz hokeyi antrenmanı yapan çocuklarla bir araya geldi. Xi, çocuklara, yaşam koşullarının çok iyi olduğunu, sadece eğitimde değil, spor yapma imkanlarında da büyük fırsatlar yakaladıklarını belirtti. Xi Jinping, çocukların bu fırsatları değerlendirerek fiziksel kondisyonlarını güçlendirmelerini ve cesaret ile iş birliği ruhunu geliştirmelerini istedi. Bugün, Xi Jinping'in önerisi olan “300 milyon insanın buz ve kar sporlarına katılması” gerçeğe dönüştü ve bu sporlar birçok çocuğun hayatına girdi.

Ocak 2017’de İsviçre’yi ziyaret eden Xi Jinping, Lozan Olimpiyatlar Müzesi’ni ziyaret eden ilk Çin Cumhurbaşkanı oldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Xi Jinping’e eşlik ederek onun olimpiyat oyunlarını destekleme konusundaki kararlılığını övdü. Xi Jinping, ziyaretçi defterine “Olimpiyat ruhunu ileriye taşıyalım, barış ve kalkınmayı teşvik edelim.” mesajını yazdı. Bu mesaj, insanlığın ortak arzusunu yansıtırken, Çin’in insanlığın kader birliğini oluşturmaya dair büyük bir sorumluluk taşıdığını bir kez daha gösterdi.

Hibya Haber Ajansı