Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yavaş, Tarım Fuarı açılışına katıldı

Gölbaşı’nda düzenlenen “AGROTEC 27. Uluslararası Tarım Fuarı”nın açılışına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çiftçinin her zaman yanında olacaklarını belirterek “Ankara’daki çiftçimiz, yaptığımız destekler sayesinde tekrar üretmeye başladı” dedi.

Gölbaşı’nda düzenlenen “AGROTEC 27.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “AGROTEC 27. Uluslararası Tarım Fuarı”nın açılışına katıldı.

15 Eylül 2024 tarihine kadar Gölbaşı Fuar Alanı’nda gerçekleşen ve tarım makinelerinden tohum teknolojilerine kadar geniş bir ürün yelpazesinin ziyaretçilere tanıtıldığı fuarda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kurulan stantta hayata geçirilen kırsal kalkınma projeleri anlatılıyor.

Fuar açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İşbaşına geldiğimizde Ankara’nın bütün yerleşim bölgelerinin toplamda sadece yüzde 3’ünü teşkil ettiğini ve arazilerin yüzde 97’sinin boş olduğunu fark ettik. Bu yüzde 97’lik kısmın yüzde 50’si de tarıma uygun. Eskiden insanların burada tarım yaptığını ancak köy okullarının kapatılması, yıllardır sürdürülen tarım politikaları nedeniyle insanların tarımı bırakıp kent merkezlerine gelip ve orada üstelik kendilerine veya şartlarına uygun iş bulamadan yaşadıklarını gördük. Kalkınmanın en önemli ögesi, var olan değerlerini tekrar harekete geçirip orada üretimi sağlamaktır” dedi.

Çiftçilerin süregelen mevcut politikalardan dolayı üretimi bırakmak durumunda kaldığını sözlerine ekleyen Yavaş, şunları söyledi:

"Şu anda Ankara’da 100 bin dönüm civarı alanda sulu tarım yapılıyor. Yine hayvancılık konusunda binlerce dereye tepeye oluklar konulmak suretiyle orada hayvancılık yapanların da aynı şekilde bu işe devam etmesi sağlanıyor. Hemen şu arkanızda 3,5 milyon metrekare yerimiz var. Orada çiftçilerimize “Tarım Akademisi” kuruluyor ve orada birtakım eğitimler verilecek. Aynı zamanda örnek üretim modellerimizle, örneğin orada ürettiğimiz mısır ve diğer ürünlerle yaklaşık 3 bin ton silaj yapıp, bunu da Ankara'nın civarında kendi kendine 3-5 tane ineğiyle geçimini sağlayan dar gelirli ailelere ücretsiz dağıtıyoruz. Belediye şirketimizde ürettiğimiz damlama sulama boruları ki belediyenin atık plastiklerini alıp onları damlama sulama borusu yapmak suretiyle, Ankara çiftçisinin özellikle ihtiyacı olanlarına da dağıtmak suretiyle hem sınırsız su kullanımının önüne geçiyoruz hem de maliyeti düşürücü kendileriyle çalışma yapıyoruz."

Hibya Haber Ajansı