Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zecurion’un yeni ürünü DCAP ile IDC Türkiye Security Summit 2024’te!

Yeni Nesil Veri Kaybını Önleme (DLP) çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından Zecurion, en yeni ürünü olan Veri Merkezli Denetim ve Koruma (DCAP) ile İstanbul’da düzenlenen IDC Türkiye Security Summit 2024’e katılmaya hazırlanıyor.

Yeni Nesil Veri Kaybını

Bu yıl 9.kez gerçekleşecek olan ve “Güvenlikte Dayanıklılık: 2024 İçin Gelişen Stratejiler” temasıyla öne çıkan etkinlik, bilgi güvenliği üst düzey yöneticilerini bir araya getirecek. 

Siber tehditler giderek daha karmaşık hale gelirken, siber güvenlik alanındaki yetenek açığı da derinleşiyor ve bu durum, kuruluşları benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Zecurion’un DCAP çözümü, Bilgi Güvenliği Yöneticilerine (CISO’lar) veri kullanımını gerçek zamanlı izleme olanağı sunarak, gelişen tehditlere karşı kapsamlı bir koruma sağlıyor. Bulut bilişime geçiş ve BT süreçlerinin otomasyonu, güvenlik açıklarını artırırken, DCAP kritik verilerin ağlarda denetlenmesini ve kontrol edilmesini sağlayarak kurumsal savunmanın gücünü pekiştiriyor.

İçeriden Koruma: Yeni bir yaklaşım

DCAP, çalışanların iş istasyonlarından, paylaşılan ağ sürücülerine (NAS, SAN) ve Microsoft Exchange gibi e-posta sunucularına kadar her şeyi izleyerek kapsamlı bir çevre içi savunma sağlıyor. Gerçek dosya sahiplerini tanımlıyor, kullanımı izliyor ve hassas bilgilerin gölge kopyalarını tespit ediyor.

Zecurion Kurucu Ortağı ve CEO'su Alexey Raevsky, konuyu şöyle açıklıyor: “Siber güvenliği, özüne, yani veri oluşturmaya geri götürüyoruz. Bir kullanıcı bir dosya oluşturduğu andan itibaren bu dosya sayısız kez kopyalanabilir, düzenlenebilir, paylaşılabilir veya silinebilir. DCAP ile siber güvenlik görevlileri, tek bir arayüz üzerinden dosya yaşam döngüsünün tam ve ayrıntılı bir görünümüne sahip olacak. Sistemimiz anormallikleri ve sapmaları erkenden vurgulayarak anında müdahale edilmesini sağlıyor.” 

Zecurion’un DCAP ürünü, 10'dan fazla gelişmiş veri sınıflandırma teknolojisi sunarak birden fazla sistemde dosya ve olay takibini merkezileştirebiliyor. Çözüm, gölge verileri tespit ediyor, ayrıntılı kullanıcı erişim yönetimi için Aktif Dizin ile entegre oluyor ve güvenlik ekiplerini normal davranıştan sapmalar konusunda uyarmak için anormallik tespitini otomatikleştiriyor. DCAP, herhangi bir olay meydana geldiğinde, soruşturmaları desteklemek için adli tıp kalitesinde kanıtlar da sunuyor.

Zecurion DCAP ayrıca, dosya sunucularından, yerel bilgisayarlardan, paylaşımlı klasörlerden ve Exchange sunucularından veri topluyor. Bu bilgileri işliyor ve sınıflandırıyor, tehditleri ve anormallikleri tanımlıyor. Sistem, erişimi engelleyerek veya soruşturma başlatarak yanıt veriyor ve veri hareketi, kullanıcı hakları ve güvenlik olayları hakkında ayrıntılı raporlar sağlıyor.

DCAP, veri sınıflandırması için çeşitli gelişmiş yöntemler kullanıyor. Sözlük tabanlı analiz, hassas terimleri işaretlerken, şablonlar ve düzenli ifadeler kullanan örüntü tanıma, kredi kartı numaraları gibi yapılandırılmış verileri tanımlıyor. Dijital parmak izi, benzerliğe dayalı olarak belgeleri eşleştiriyor ve makine öğrenimi, içerik kalıplarını tanıyarak sınıflandırmayı geliştiriyor. Yapay zeka tabanlı görüntü şablonları ve Optik Karakter Tanıma (OCR) gibi ek özellikler, yapılandırılmış belgeleri ve taranmış verileri tanımlıyor.

Zecurion DCAP, Veri Kaybını Önleme (DLP) çözümü ile sorunsuz bir şekilde entegre olarak güçlü bir güvenlik ekosistemi oluşturuyor. DCAP, siber güvenliğe veri merkezli bir yaklaşım sunarak veriyle ilgili her şeyi denetlerken, DLP insan merkezli yaklaşımıyla içeriden gelen tehditlere karşı koruma sağlıyor ve güçlü adli soruşturma araçları sunuyor. Bu sinerjinin genel veri güvenliğini en üst düzeye çıkarmasına dikkat çeken Zecurion Bölgesel İş Geliştirme Müdürü Ivan Starodubtsev, “DCAP veri korumada bir çığır açıyor. Veri değişikliklerini gerçek zamanlı olarak izlemek ve bunlara yanıt vermek için gelişmiş algoritmalar ve makine öğrenimi kullanarak geleneksel yöntemlerin ötesine geçiyoruz” diyor.

2001 yılında kurulan Zecurion, 70'ten fazla ülkede faaliyet gösteren ve 10.000'den fazla kurumsal müşterisi olan DLP pazarında güvenilir bir şirket olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Gartner, Forrester ve IDC gibi en iyi analistler tarafından tanınan Zecurion, güvenilirlik özelliğiyle Gartner Peer Insights'ta sürekli olarak 5 yıldızlı derecelendirmeler kazanıyor. Şirket 7/24 müşteri desteği, uzman mühendislere doğrudan erişim ve esnek, kişiselleştirilmiş hizmet sunuyor.

Hibya Haber Ajansı