Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Yatırım: Ons altında yükseliş trendi sürerken tarihi zirve tekrar aşıldı

İstanbul, 27 Eylül (Hibya) – Ziraat Yatırım’a göre, ons altında yükseliş trendi sürerken, 2.686 seviyesi test edilerek tarihi zirve tekrar aşıldı.

İstanbul, 27 Eylül (Hibya)

Ziraat Yatırım'ın raporunda, " USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamları ve kişisel tüketim harcamaları verileri resesyon endişelerini azalttı. İşsizlik maaşı başvuruları da işten çıkarmaların hala düşük seviyelerde olduğuna ve işgücü piyasasının güçlü kaldığına işaret etti. Risk iştahının yüksek olduğu günde piyasalar da yükseliş kaydetti. Bu sabah ise vadeli piyasalar yön bulmakta zorlanırken Dolar Endeksi (DXY) 101 seviyesinin altında seyrediyor. Yurtiçinde ise  bu sabah veri akışı yoğundu. Ekonomik güven endeksi Ağustos ayında 93,1 iken, Eylül ayında yüzde 2,0 oranında artarak 95,0 değerini aldı. Dış ticaret açığı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,7 azalarak 8.712mn USD'den, 4.992mn USD'ye geriledi. Veri takviminde günün geri kalanında ABD'de PCE deflatör öne çıkıyor. Kur tarafında ise 34,10 seviyesinin üzerindeki görünüm gün boyu devam edebilir." ifadeleri yer aldı.

Ziraat Yatırım'ın değerlenmesinin tamamı şöyle:

"EUR/USD: ABD'de dün açıklanan veriler, ülke ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde beklentiler doğrultusunda %3 büyüme kaydettiği gösterdi. Buna ek işsizlik maaşı başvuruları son dört ayın en düşük seviyesine gerileyerek durgunluk beklentilerinin düşmesini sağladı. Bugün ABD'de Fed'in enflasyon göstergesi olarak yakından izlediği PCE verisi öne çıkıyor. Beklenti aylık yüzde 0,2, yıllık %2,7 çekirdek PCE artışına işaret ediyor. Öncesinde risk iştahı yüksek seyrederken ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,80 seviyesinde hareket ediyor. Küresel piyasalarda artan risk iştahıyla birlikte paritede sınırlı hareketler görebiliriz. Teknik seviyelere bakıldığında 1,1115 – 1,1220 seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir. 

XAU/USD: Ons Altın'da yükseliş trendi sürerken, 2.686 seviyesi test edilerek tarihi zirve tekrar aşıldı. İşlem gününü 2.672 seviyesinden tamamlayan değerli madende aylık bazda kazançlar %5,9 seviyelerine kadar ulaşmış durumda. Büyük merkez bankalarının gevşeme yönündeki adımları ve Orta Doğu'daki ateşkes görüşmelerinin durması pozitif fiyatlamalara katkı sağlıyor olabilir. Veri ajandasında ise Fed'in favori göstergelerinden biri olan PCE verisi açıklanacak. Ons Altın'da 2.700 seviyesi yakın zirve hedefi olarak takip edilmeye devam edilebilir. Aşağı yönlü bir harekette 2.635 ve 2.590 seviyeleri sıralı destekler olarak izlenebilir."

Hibya Haber Ajansı